Vaniljsås. 1Vaniljsås2 dl mjölk 3 dl grädde 1 vaniljstång 5 äggulor 1,5 dl sockerGör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker
Hon hann dela med sig av en liten del av sin matlagningskonst, men då hon lagade mycket mat och bakade "lite på en höft" fanns det mycket som jag aldrig fick ta del av och som inte finns på pränt
Rabarberpaj. Eftersom man har degen i kylen ett tag innan man lägger på den på rabarbern och sätter in i ugnen så blir den sådär knaprig med stora bitar, precis så som man vill ha sin smulpaj
Vispa med elvisp. Häll äggblandningen i kastrullen med resterande gräddmjölk. Klä en form med pajdegen och sätt formen i kylen i 5-10 minuter. Grädda i 225 grader i ca 20-25 minuter Egen vaniljsås
Så igår slängde jag ihop en knäckig jordgubbar- och rabarberpaj och en hallon och blåbärspaj. Pajerna med tillbehör gick hem hos gästerna och faten länsades och mamma ville sörpla vaniljsåsmed sugrör
Jag tror att jag har en liten besatthet av pannkakor. Resultatet blev ett härligt "torn" med Vanilj och kanelpannkakor med karamelliserade äpplen, vaniljsås och hackade mandlar
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.