Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön. Om du vill kan du servera salladen som den är eller piffa upp den med grönkål
Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 4 kokta rödbetor 1/2 dl hackad inlagd gurka eller bostongurka 2 dl smetana flingsalt med jod svartpeppar Till servering köttbulle (för en helt vegetarisk rätt välj vegetariskt serveringsalternativ) Lägg till i inköpslistan
Först några dagar i Skåneland och därefter själva julfirandet i Falköping med Johans familj. Trevligt att umgås med nära och kära som vi inte träffar så ofta
Brysselkålsallad med korv och Timjan. Slanta upp en korv ni tycker om, det går med allt från salcissia till Bratwurst eller vanlig lättrökt korv, stek i olivolja
Först några dagar i Skåneland och därefter själva julfirandet i Falköping med Johans familj. Trevligt att umgås med nära och kära som vi inte träffar så ofta
Avokado- eller olivolja, gärna med citron. Koka brysselkålen precis färdig, känn med sticka. Dela äpplet i två halvor och lägg en halva i taget i handen med snittytan nedåt
Jag valde att severa tillsammans med den grönsak som jag avskyr mest av alla. Här använde jag mig av färsk brysselkål som jag plockade av ”bladen” på och lät steka väldigt snabbt i en het panna med knaperstekt pancetta och schalottenlök
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.