12 msk
citrongräs, mycket fint strimlat (bara den ljusa delen)
12 röda
chili med kärnor, finhackade
1250 g
tunna glasnudlar
12
morötter
1100-150 g
romansallat
11 knippe
salladslök, 125 g
150 g
färsk koriander inkl. stjälkarna
15 dl
böngroddar
10,5 dl
salta jordnötter
11 lime,
att pressa
1 olja,
till woken
1 ca
500 g kyckling utan skinn och ben 1 röd chili, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade 1 tsk ingefära, finhackad 1 msk fisksås 0,5 tsk sesamolja 1 dl tempuramjöl (eller 1 msk vetemjöl + 2 msk maizena majsstärkelse + 0,5 tsk bakpulver) olja, till fritering
1 Nuoc
chamsås1 dl fisksås (vietnamesisk) 1 dl vatten 2 msk palmsocker eller strösocker 2 msk risvinäger 3 lime, saften från 2 msk färsk ingefära, fint hackad 1 msk vitlök, fint hackad 2 msk citrongräs, mycket fint strimlat (bara den ljusa delen) 2 röda chili med kärnor, finhackade
1 Tillbehör250
g tunna glasnudlar 2 morötter 100-150 g romansallat 1 knippe salladslök, 125 g 50 g färsk koriander inkl. stjälkarna 5 dl böngroddar 0,5 dl salta jordnötter 1 lime, att pressa olja, till wokenBlanda chili, vitlök, ingefära, fisksås och sesamolja i en plastpåse. Strimla kycklingen och marinera den i påsen i kylen, helst över natten. Blanda alla ingredienser till såsen och rör runt så att sockret löser sig. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Korta ner dem genom att klippa i dem med sax några gånger. Skala och strimla morötterna. Skär romansalladen i ganska stora bitar och salladslöken på diagonalen i 3 cm stora bitar. Hacka koriandern, blad och stjälkar för sig. Blanda kycklingen med mjöl i en skål så att den täcks runtom. Värm oljan till 160 grader i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Fritera kycklingen gyllenbrun i omgångar, i cirka 5 minuter. Hetta upp en wok med lite olja och lägg i nudlar, morötter, sallad, salladslök, böngroddar och korianderstjälkar. Woka tills det blir ljummet. Tillsätt hälften av såsen och kycklingen. Värm alltihop medan du rör runt. Servera nudelsalladen direkt med hackade korianderblad, pressad lime och jordnötter på toppen.
Red eventuellt med lite maizena. Skär kycklingen i bitar och stek den. Serveras med ris soja. 4 kycklingfiléer. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglårmed ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.