250 g sparris, grön. 1 kg färskpotatis, kokt 2-3 färska gula lökar 250 g sparris, grön 2-3 msk smör 2 msk olivolja 2 dl parmesanost, finriven Spadet från kyckling, se under tips Flingsalt, efter smak Svartpeppar, nymald efter smak
Än så länge finns det väl bara importerad färskpotatis - i alla fall om man inte är beredd att betala astronomiska summor för den svenska - men när den svenska kommer är det här ett recept som varmt kan rekommenderas
Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten. Ljummen potatissallad med räkor och sparris4 portioner700 g färskpotatis 1 kg frysta räkor i lake räkor i lake 1 burk grön sparris (250 g) 1 knippe rädisor (ca 150 g) 1 dl grovriven västerbottensost 1 påse babyspenat (70 g) 1 msk färskpressad citronjuice ca 2 msk riven pepparrot olivolja flingsalt svartpeppar Pepparrotsdressing3 msk riven pepparrot 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl mjölk 1 tsk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung Gör så här. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. 1 burk grön sparris
En ny variant får jag förstås uppdatera med och den här gången blir det en ljummen potatissallad. Koka upp vatten och koka sparrisen så att den blir färdig, det är dock gott med lite tuggmotstånd
Klicka ut pesto och toppa med hyvlad parmesan. Tyckte att det såg så gott ut att jag var tvungen att testa (dock med små ändringar) och jag blev inte besviken kan jag säga
Tillsätt oljan i en fin stråle medans du rör om tills peston känns riktigt krämig. Stöt örterna lite i taget, i en mortel med vitlöken och pinjenötterna eller kör det i en mixer
Förväll sparrisen och mörötterna al dente i rikligt saltad vatten som sjuder. Pajen kan du med fördel göra dagen före, skinkan har vi faktiskt köpt färdigkokt
Man kan testa massor med olika kombinationer, behöver inte vara basilika, olivolja och pinjenötter. Körde en svensk variant då jag hade råkat köpa prästost fast jag redan hade en hel ost hemma
Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Lägg potatisen i kokande saltat vatten med dillstjälkar, spara dillvipporna och grovhacka dem och koka potatisen precis färdig
Till exempel en snabb men god ljummen sallad medpesto. Frästes en stund i olivolja (släng i lite tunt skivad vitlök om du inte ska fjäska för kostymer efter lunchen), och belönades för sin nya, lite gyllene färg medpesto
Blanda samman crème fraiche, pesto och smaka av med salt och peppar. 3 msk röd pesto. Koka den rena men oskalade färskpotatisen mjuk, häll av vattnet och låt dem ånga av i kastrullen under hushållspapper
Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. 300 g färsk grön sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.