Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
50 g ljus choklad. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten
Jag har massor av färdigplockade vinbär kvar i frysen från tidigare iår. De bör inte ligga hur länge som helst, men nu äntligen har jag hittat ett riktigt bra kakrecept där jag kan använda dem
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljuskladdkaka med smak av citron, kokos och blåbär
LJUSKLADDKAKA. Låt kladdkakan kallna i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, hackad choklad eller 200 g mörk, hackad choklad
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
1 dl ljus sirap. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt i ugnen på 175 grader. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao, salt, tillsätt sedan kesella och mjöl
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.