Ljus kräftsoppa med porcherad fisk
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kokta havskräftor
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 bit purjolök (det gröna)
  • 4 tunna skivor chevre
  • 4 skivor formbröd
  • 4 små torskbitar (gärna lättrimmade,
  • d v s saltade en stund innan de läggs i kokvattnet)
  • 4 små bitar av rödtunga
  • 4 små laxbitar eller annan fisk
  • kräftstjärtarna
  • Tillbehör
  • ev hummer- el skaldjursfond på flaska
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 stor morot i bitar
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1/2 fänkål i bitar (kan uteslutas)
  • några persiljekvistar
  • 2 msk matolja
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 liter vatten
  • 3 dl torrt, vitt vin
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.