Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av ett riv- eller zestjärn, och smaksätt med apelsinskal och kanel
Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt choklad, kanel och apelsin cest, rör till en jämn smet
Häll upp och servera genast. 130 g mörk choklad, 70 %. 1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Det blev även en efterrätt igår, vit ochmörk chokladmousse. Den senaste tiden har det varit sjukt mycket att göra på jobbet och jag har känt mig så stressad
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosaoch sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Jag gjorde chokladtryffel med både kakao och kokosflingor, receptet är väldigt enkel. Då är julen snart här och det är dags att planera och förberedda sig med julpynt, bakning och matlagning
1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
kladdkaka med smält mörk choklad i, chokladbollar och vit choklad. På den är det en chokladbollsmet med lite extra kakao, kaffe och salt i och över den en vit chokladganache och ett berg av syrliga röda vinbär
Tvätta limen noga och riv skalet fint. Koka upp grädden och häll över chokladen. (kan behövas ett vattenbad ifall chokladen inte vill smälta ordentligt) Blanda sedan i smör, limeskal och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.