Tillsätt i följande ordning. Ta ut den färdiga degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Hälften av mjölet, vätska, olja, resten av mjölet, salt på ena sidan och jästen i mitten
Jag äter oftast brödet till frukost eller som smörgåslunch, och då känns det viktigt att brödet är näringsrikt och nyttigt och maxat med allehanda frukter/bär, frön och nötter
Dags för brödbak igen och denna gången ville jag försöka få till ett ljust och saftigt formbröd. Jag gillar enkla lösningar så jag skivade upp brödet innan jag frös så att jag enkelt kan ta farm och tina till barnen
I våras fick jag ett mail från friluftsföretaget Eldmark i Sorsele med frågan om jag kunde ta fram en formfranska som passade till deras nytillverkade mackjärn av stål
Det har varit väldigt roligt att få vara med och bidra med recept till ett riktigt hälsocafé, som bara serverar glutenfritt och sockerfritt bröd, bakverk och lunchrätter
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.