Stäng av ugnen och låt brödet vila i ca 10 minuter. Häll hett vatten över salt och olja i en bunke. När det har svalnat tillsätter man resten av vattnet, jästen, uppvispade ägg (spara lite till att pensla ytan med), socker, vetemjöl
När degen har jäst till dubbel storlek är det dags att baka ditt bröd. Den ånga som behövs när du gräddar brödet kommer limpan finurligt nog att producera på egen hand
Idag bakade jag ljustbröd som är gott att rosta, förberedde inför tårtbeställningen imorgon. Detta brödet är lätt att göra och det ända man ska tänka på lite extra är att degen inte blir för hård och torr
När Barnets Faster och Farbror svängde förbi i helgen hade jag bakat detta bröd på morgonen och jag vet att jag lagt ut flera brödrecept och säger att alla är så bra – men detta är en ny favorit
kanske faller även detta recept dig i smaken quinoabröd du behöver. Häll degen i formen, låt jäsa i 40 min strö lite mjöl på toppen över hela brödet o grädda det i nedredelen av ugnen i 250grader i ca 30min
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.