Denna kladdkaka är helt underbar med fräscha smaker av mint och jordgubbar. Servera den ljummen med kalla och färska jordgubbar – En perfekt chokladig och frisk kladdkaka för en varm sommarkväll
Förberedning. Förvärm ugnen till 180 °C. Smörj en form med löstagbar botten med lite smör. Smält smöret på låg värme tillsammans med kakao och honung tills det blir en jämn smet
Jag menar, en kladdkaka är ju inte en kladdkaka om den inte är sådär härligt kletig i mitten. Den här kladdkakan är glutenfri, utan raffinerat socker (endast sötad med torkad frukt), spannmålsfri och paleo
Som de allra flesta bakintresserade (och icke bakintresserade för den delen) människor har jag bakat kladdkaka ända sedan jag lärde mig hur man använder en ugn
Jag fick i uppdrag att välja att baka en av deras smaskiga recept och fastnade för daim-kladdkaka. Istället för en traditionell rund kladdkaka så valde jag en silikonform med små hjärtan istället, jag penslade insidan med lite smör för att de skulle släppa lättare
Kladdkaka. Kontrollera med sticka kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad. Slå över väl kylda kladdkakan och låt fudgen stelna en aning innan du skär upp kakan
Ja ni har förstått eller gissat alldeles rätt. Jag ÄR våldsamt, vansinnigt förtjust i desserter. Denna lilla skapelse - en kladdig, len och krispig variant
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.