Varvade med smält choklad och rostad kokosoch sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna. Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär
Fem vitor fick bli maräng. Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Hade i ca 1 dl kokosflingor också. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Häll det i bunken på de andra ingredienserna och vispa med elvisp ½ timma. Ta en stor långpanna, blanda kokosoch kakao så det täcker botten av långpannan, häll i smeten och lika mycket kokosoch kakao uppe på smeten
Spritsa eller klicka ut marängen överst och bränn av med en brännare. Min bakelse består av kokosmusslor, dulce de leche, röda vinbär och italiensk maräng
Italiensk maräng100 g vatten [1 dl] 320 g strösocker [4 dl] 160 g äggvita [6 st]. Topping1 dl kokos. Mördeg60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 120 g smör, rumsvarmt 15 g äggula [1 st]
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin ochkokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Jag har testat att göra soppan både med spenat ochmed rödbetsblast, både med bondbönor ochmed vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.