Men kallt eller inte, idag var det bara att sätta sig i bilen och åka till grannstaden Nykarleby eftersom jag hade bokat in både hårfrisörska och tandläkare
För visst blir det mycket godare utan alla konserveringsmedel och tillsatser. Av naturliga åldersskäl är jag för tillfället väldigt varm av och till, men det är en ganska obehaglig värme som de äldre av mina kvinnliga läsare säkert känner igen
Lägg det i en rymlig gryta med lock som tål ugnsvärme. Jag har bara blandat alltsammans i en rymlig gryta, och sen har det fått stå och "baka" i ugnen 6 - 7 timmar på låg värme. Täck med lock och sätt in i ugnen på 125 graders ugnsvärme. Dagen D satte jag in grytan i kall ugn, satte värmen på 175, och så fick den stå tills den blev genomvarm
Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Jag är en riktig kärring, ja kaffekärring alltså. Älskar mina tidiga mornar med nybryggt kaffe, mina fikastunder vid elva och tre med kaffe och en bit choklad och mitt kvällskaffe uppkrupen i soffan efter maten, ja där emellan slinker en och annan kopp ner också
Mjukstek löken under omrörning utan att den får färg. Häll i ärtorna, sänk värmen och låt puttra tills de mjuknat, cirka 5 minuter för färska ärtor och 2 minuter för frysta
Det är inte meningen att de ska bli färdiga i ugnen, utan bara påbörjas. Lägg kycklingbenen på en plåt och sätt in dem i ugnen på 175° värme, en stund lagom så att de börjar att tillagas
Medan solen och värmen ännu hänger kvar passar vi på att njuta av den så länge det går. Vi sitter ute på altan och äter och passar på att äta somrig mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.