Hacka mandeln. Rör ihop alla torrvarorna. Blanda vattnet och oljan. Rör i vätskan i torrvarorna stötvis med några minuters mellanrum annars blir det en klump
Det här är en favorit hos mig, men något jag gör alldeles för sällan. Fördelen är att köttfärsen kan förberedas på morgonen, så slipper man en massa stök när det är som varmast ute och sånt föredrar jag såna här dagar
Plocka bort eventuella ben ur laxfilén. Skär laxen i skivor och sedan i små kuber. Finhacka rödlök, gräslök och dill samt blanda med lax, senap, vitpeppar och salt i en skål
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Min variant av sallad Nicoise (ca 3 port)Lollo Rosso salladkrispsallad1 burk tonfisk3 hårdkokta fint delade ägg6 kokta, kalla och skivade potatisar (modell något mindre)cocktailtomater1/4 fint skivad rödlök4 sardellerharicots vertsoliver (gärna kalamata)Lägg upp allt snyggt på ett fat eller i en lägre salladsskål och ringla över 1/4 dl olivolja blandat med lite flingsalt och svartpeppar, samt hackad persilja
Saffran är ju en av de smarriga lyxiga kryddorna att använda för att förhöja julkänslan på maten. Saffransrisotto, lussekatter, saffransbullar, saffransgröt
Sensommarsallad Jag är väldigt bortskämd med olika bladgrönsaker när jag bor i Turkiet på hösten. Vi handlar allt grönt på de olika marknaderna som hålls olika dagar hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.