Skölj vattnet från pastanoch häll upp det på en serveringstallrik. Så, efter allt prat om korv – vad passar då bättre än en kryddstark korv- ochpastasallad i fina färger
När det kokat ihop, slå över i den stora skålen med köttfärsen, bacon ochpastan. Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Lägg upp pastanpå fyra tallrikar och mal över lite nymalen svartpeppar och persilja. Pasta är lätt att laga och en favorit hos många, både stora och små
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Riktigt god blev denna pastarätt, som jag gjorde när dottern och lilla I kom på lunchbesök. Jag hade tänkt mig broccoli i pastan, men det hade jag ingen kvar, så det fick bli blandade frysta grönsaker i stället, och det gick bra det också, även om jag nog föredrar broccoli
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Salta, peppra och stek tills fin stekyta. Vänd ner salladslöken och spenaten. 1 Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja i en het stekpanna. 2 Tillsätt zucchini, vitlök och sambal. Häll i crème fraiche och låt småputtra 5 min. 3 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med kycklingen. 500 g pasta
Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Ger inga instruktioner på hur pastan ska kokas utan det får man läsa sig till på förpackningen, men tänk på att såsen ska alltid vänta påpastanoch inte tvärt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.