11 lime,
finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
150 g
färsk ingefära
1200 ml
kokosmjölk
11 vitlöksklyfta,
pressad
1100 g
glasnudlar
1250 g
frysta haricots verts, tinade
11 msk
neutral olja
11 tsk
sesamolja
11 vitlöksklyfta,
tunt skivad
1
salt
10.5 dl
salta jordnötter, finhackade
11 röd
chili, skivad1 Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min. 2 Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen. Till servering: 1 Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt. 2 Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Bryn det i en stekpanna eller wok med olja. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili. 1Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk
Vänd ner nudlar, kyckling, salladslök, rödlök och socker-. Toppa med koriander och limeklyftor. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag
Lägg gurkstrimlorna på ett litet serveringsfat med kycklingstrimlorna ovanpå. Blanda jordnötssmöret och sesampastan med den ljusa sojan till en jämn smet
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.