Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill. Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme
Jag börjar nu bli ganska trött på kokt färskpotatis efter sommaren så dessa persiljebiffarmed svamp och bacon i tillsammans med god gnocchi med svampsås kändes som en värmande och god rätt i höstrusket
Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. (Se till att få med så mycket vitlök som möjligt då den gärna ligger kvar i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.