Riktigt god blev denna pastarätt, som jag gjorde när dottern och lilla I kom på lunchbesök. D-vitamin är något som vi behöver extra av nu på vintern, när solen knappt orkar upp ur sänghalmen, för just solsken är det absolut bästa sättet att få i sig det nödvändiga D-vitaminet
Tjatar en hel del på hur gott svartvitlök är och hur det passar med allt. Mer info kan ni få på . Men det är bara för att det är så gott och nyttigt med dubbelt så mycket antioxidanter än vanlig vitlök
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Koka Fettuccine enligt anvisning på paketen. Tillsätt grädde ochparmesan i stekpannan. Riv parmesanost. Gjorde en himla god och krämig kycklingpasta idag
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Parmesanost. Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt. Sätt igång ugnen på 180C. med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig
Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. När såsen svalnat till ljummet rör du ned parmesanoch smetana/crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.