När man inte orkar stå i köket för länge och man helst vill att middagen ska bli klar på ett kick. Jag älskar att förbereda och har inga problem med att se till att få vissa saker gjort dagen innan för att det ska underlätta för mig när jag kommer hem efter en lång dag på jobbet
Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. Jag tycker jag fick då fick dem riktigt saftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Imorgon åker vi till Grekland, närmare bestämt Kreta och byn Makrigialos. Väldigt god och mustig. Testa den nu till helgen och berätta gärna vad du tyckte
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Picknick-tips och tävling. Nu är det juni och därmed sommar. Jag längtar jättemycket efter varma och soliga dagar och ljumma sommarkvällar när man kan sitta ute
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Skär en liten bit ur tjockaste delen på filén och smaka om den är lagom salt
Mixa kokosmjölk, krydda och sötning. Rör ner frön, låt stå framme en stund och rör runt tills det tjocknar och fröna blir jämnt fördelade i vätskan, häll upp i två skålar och låt stå i kylen över natten
Jag har fått många förfrågningar om jag kan ta fram ett glutenfritt mjukt bröd utan ägg, mjölkprodukter, nötter/mandel och kokosolja, för alla som inte tål det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.