Låt ligga 2 dygn och vänd på påsen 4-5 gånger under den tiden. Lägg på fat och ställ in i kylen i ca 2 dygn, är det tunna filéer låter du dem stå kortare tid. 2 tsk grovkrossad vitpeppar. rivet skal och pressad saft av 1/2 citron eller 1 lime. Låt laxen ligga i kylen i 1–2 dygn beroende på hur tjocka filéerna är. 2 dygn och. 2 tsk grovkrossad vitpeppar. 1/2 citron eller
2,5 dl socker1 dl ättika2 dl vatten1 burk inläggningssill eller ett paket 5-minuterssill1 rödlök10 kryddpepparkorn, 5 vitpepparkorn 1 lagerbladGör så här. 1 burk creme fraiche1 sats sill2 msk socker1 msk honungVitpeppar från kvarn ca 1 tsk1/2 dl god senap efter smak, gärna stark1 dillkrukaGör så här. 1 burk creme fraiche2 msk tomatpuré2 msk sherry3 msk socker1/2 tsk torkad chili (peperoncini)1 kvist bladpersilja, hackad1 kvist färsk basilika, hackadSvartpeppar från kvarn1 vitlöksklyfta, pressanGör så här. * Ta fram sillen och skölj bort lök, spad och kryddor* Lägg upp sill på ett fint fat, sleva upp röran ovanpå 2,5 dl socker. 2 dl vatten. 1/2 dl god senap efter smak, gärna stark
På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3 sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 200 g vit choklad. rivet skal av 2 lime. 25 g smör. ) 200 g vit choklad. 2 lime. 25 g smör
2 dl strösocker. Tillsätt smör och koka 2 min till. 125 g marabou mintkrokant. Tillsätt smör och honung och koka 2 min till. 125 g marabou mjölkchoklad. 2 dl strösocker. 125 g marabou mintkrokant. 125 g marabou mjölkchoklad
Tre sorters kakor. 200g smör. 2 tsk vaniljsocker. 9 Oktober, 2014 17. | 200g smör. 2 tsk vaniljsocker. Hej. Här kommer ett enkelt recept på tre klassiska småkakor vaniljhorn, syltgrottor och chokladsnittar
2. Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
2 dl florsocker. 2,5 dl socker. 2 msk kakao. Koka upp ingredienserna i en större kastrull till 125 grader. Vid 120-125°C ger mjuk kola. 1,25 dl socker. 1/2 dl sirap. 2 dl florsocker. 1,25 dl socker. 1/2 dl sirap
Julpannacotta med lingon1 1/2 dl vispgrädde3/4 dl strösocker1 kanelstång1 stjärnanis1/2vaniljstång2 gelatinblad3 dl matyoghurtLag. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. /Åsa 1 1/2 dl vispgrädde. 1/2 vaniljstång. 2 gelatinblad
Gelé-/marmeladgodisar ca 30-35 bitar beroende på storlek3/4 dl koncentrerad saft eller juice1 dl vatten3 dl strösocker3/4 tsk citronsyra2½ msk gelatinpulver utrört i 1 dl vattenGarnering. Låt koka livligt i ca 2 minuter. 2½ msk gelatinpulver
Jag har gjort fyra sorters julgodis. 200 g hel sötmandel. 1 1/2 dl socker. 1/2 dl vatten. (i år la jag också till 1/2 tsk kanel, gott. 2. 200 g nougat. Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugn 200 grader 10 min. 125 g nougat. 250 g mandelmassa. 2. 200 g choklad. 200 g vit choklad. 2 dl polkagrisar. 2. Klä under tiden en form 30x20 cm med ugnsfolie och bred ut den smälta chokladen i formen. 200 g hel sötmandel. 1 1/2 dl socker. 1/2 dl vatten. 1/2 tsk kanel, gott. 200 g nougat. 125 g nougat. 250 g mandelmassa. 200 g choklad. 200 g vit choklad. 2 dl polkagrisar. 2
2 tsk grovt stötta vitpepparkorn (lite mindre om du inte vill ha det så starkt). 1 påse saffran (eller 2 om du vill ha mycket saffranssmak). 1-2 stora rivna rödbetor. Laxen håller sig ca 2 veckor i kylen. 2 tsk grovt stötta vitpepparkorn. 2 om d
Här hittar du mitt julinlägg från förra helgen med 7 sorters glutenfria kakor. ev 1-2 tsk honung eller annan sötning. 2 krm vaniljpulver. 2 lime. Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm. 2 ekologiska äggulor. Syrliga energibollar ca 20 st. Bountybollar ca 20 st. 2 ½ dl kokosgrädde. 1 + 2 dl kokosflingor. Blanda allt utom 2 dl kokosflingor i en kastrull. 25 g kokosolja. 1-2 krm flingsalt. 2 lime. Syrliga energibollar ca 20 st. Bountybollar ca 20 st. 2 ½ dl kokosgrädde
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter
Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375 g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Det tar ca 20 min för mjölken att tjockna och det gäller att röra ordentligt hela tiden så att kolasåsen inte bränner vid. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. I 2009 års advenskalender bloggade jag om min farbrors vitlökssill den 23. 25 g smör. 250 g mörk choklad. 20 cm
Men med åldern så har mina smaklökar växt, jag började mogna typ vid 28 och har nu mognat klart, det tog bara fem år. 2 msk hela kryddpeppar. 1/2 tsk malen svartpeppar. 1/2 dl ättika. 1/2 dl fryst dill. 2 msk röd stenbitsrom. 1/2 liten rödlök1/2 burk fem minuters sill. Knappt 1/2 dl fryst dill. 2 msk grovkorning stark senap. 1/2 burk 5 minuter sill. 2 msk hela kryddpeppar
200 gram oxfilé. Calera Pinot Noir 2012 (nr 87282) 219 kr. 200 gram oxfilé. Såhär i mellandagarna är det dags att fundera på hur mycket mer man kan äta innan man spricker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.