Låt ugnsluckan vara lite öppen, enklast genom att sätta en trägaffel för luckan. Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Vill man så går det bra att torka brödet efter gräddningen,på låg värme med ugnsluckan på glänt, men jag brukar inte göra det då brödet blir hårt och sprött ändå
Öppna ugnsluckan då och då så att den fuktiga luften släpps ut. Både jag och Olivia älskar fröknäcke, det viktiga är flingsalt uppepå så det blir riktigt salt o gott
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Jag ledsnar aldrig på det här fantastiskt goda fröknäcket. 23 Juli 2016. 1 plåt2 dl majsmjöl1/4 dl linfrön3/4 dl pumpafrön0,5 dl sesamfrön0,5 dl solrosfrön 0,5 dl rapsolja0,5 tsk salt2 dl kokande vattenLite flingsalt att strö överSätt ugnen på 150 grader. Dela på Twitter 23 J. 3/4 dl pumpafrön
Älskar fröknäcke. Fröknäcke utan mjöl,. fröknäcke,. Publicerat 2016-09-29 20. 3/4 dl sesamfrö. 3 msk olivolja. Låt stå och svälla i minst 30 minuter. Grädda fröknäcket i ugnen i ca 40-50 minuter. Eller 50-55 min i varmluftsugn. 3/4 dl sesamfrö. 3 msk olivolja
Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat. Kalva eller platta ut med hänerna,, grädda i 150 grader i ca 45-60 min. Skär upp i bitar, sätt in på eftervärme 30-60 min
Stäng av värmen och låt brödet stå kvar i ugnen med luckan på glänt. Fröknäcke är något jag ser till att ha hemma nästan jämt och jag brukar oftast hålla mig till ungefär samma recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.