Att ackompanjera maten med en välkomponerad varm eller kall sås, sätter verkligen pricken över i-et. Gör några av mina goda såser till det kallskurna på julbordet, så är jag säker på att de allra flesta kommer att uppskatta julmaten ännu mer
Honung, sukrin eller björksocker fungerar att byta till i samma mängd. Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram till lagom mängd
Du kan tillsätta lite vatten om det känns torrt stekpannan. Fräs en stund under omrörning, ca 5-6 min. Låt koka under lock tills kålen mjuknar, ca 50-60 min
När det kommer till smak är det ytterst milt och försiktigt. Servera på julbordet. Vem hade trott att det skulle finnas tid för ett inlägg så här dagen före julafton
Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt tilljulbordet. Börja med att blanda samtliga ingredienser till dressingen väl
Helt perfekt dessutom att göra något med äggvitorna som blir över i glasstillverkningen. Var dock inte tillräcklig snabb med kameran innan glassen började smälta, men ni kan säkert ändå känna hur det smakade
Det finns många olika grader av hemmagjordhet att välja mellan när det kommer till mimosasallad. Mimosasallad är det många som har på julbordet, men det brukar vi inte ha (tror jag inte, ju mer jag tänker på julbordet desto mer oklart blir det)
Har ni tur så hittar ni kött i affären som är rökt på riktigt, dvs i ett rökeri, och de av er som har vägarna förbi GeMa-livs (där Håkan jobbar) i Köpingebro hittar det oftast i deras köttdisk
Honung, sukrin eller björksocker fungerar att byta till i samma mängd. Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram till lagom mängd
PrintRevbensspjäll tilljulbordet - snart en ännu en tradition. Så röj undan sommarens BBQ-kryddor och ta fram kanelen, ingefäran, nejlikorna, muskoten och alla de andra smaker som vi så varmt förknippar med julen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.