Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltadejordnötteroch mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Den krispiga ochsalta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden medluftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget medluftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Receptet nedan ger ett bra recept på basbottnar, en luftigoch rätt hög botten med mild vaniljsmak. Idag har det varit dags för dottern att ha sitt efterlängtade kalas med sina kompisar och vi har bakat tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.