Garnera med ruccola och droppa några droppar olivolja över rätten. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Ringla över olivolja. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
Asiatiskt nötköttmed vermicelli. Det där med wok var nytt och hett. Asiatiskt nötköttmed vermicelli. Det är med dagens ögon sett inte så förfärligt exotiskt
Ett par droppar honung tillsammans med saften av citron och olivolja blir himmelskt. Jag älskar verkligen fänkål och äter den lika gärna rå och tunt skivad med en dressing, som bakad i ugn
Fräs upp i olivolja i en stor kastrull och häll sen på vatten så det täcker. När jag jobbade på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo fick jag för första gången smaka en fisksoppa med basen på fänkål
Hacka örterna och ringla över tillsammans med oljan. rapsolja eller olivolja. Fänkål och blomkål fick vara huvudrollsinnehavare och det blev riktigt gott
Gör likadant med resten av fänkålen och använd resten av oljan och smöret. Smält hälften av smöret med hälften av oljan i en stor stekpanna på hög värme
En medmed griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.