Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen medpastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Koka potatis, kör morötter och broccoli i ugn ( jag brukar förbereda ett stort lass dagen innan så värmet jag bara) med salt och peppar och lite olivolja
Seperara nudlarna från varandra med en tång. Detta recept är en förenklad version på nudlar och som jag ofta lagar under stressiga dagar när jag vill få upp en god middag på bordet
Skiva gurkan med osthyvel och lägg i de avsvalnade burkarna och häll på lagen. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
Jag tänkte därför dela med mig av ett recept som jag testade förra helgen. Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Kycklingwok med jordnötssmör och grönsaker. Börja med att steka upp kyckling och vitlök i lite sesamolja, krydda med kryddorna och lägg i sesamfrö och grönsakerna (låt grönsakerna tina innan)
Tillsätt högrevsfärsen och stek tills den är nästan genomstekt. Sen lugnade hon ner sig lite och gick ut på en promenad med Oskar så jag fick lite lugn och ro här hemma och städade lite
Barnen tyckte att det var jättegott med denna efterrätt. Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Hemma i Sverige brukar jag ofta köpa benbuljong från Standard Ekologiskt, de finns bl a hos Paradiset eller viltfond på någon av saluhallarnas viltbutiker
Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.