Toppa med valfria bär, här använde jag björnbär och lingon, men hallon är också jättegott. Det här är ett enkelt recept och muffinsen pöser upp fint och håller formen bra när de svalnar
Lchf Kokosplättar med Blåbärssylt. Som utlovat kommer här lite tips på frukost och mellanmåls som man kan äta, vi börjar med kokosplättar med blåbärssylt
Rör ner kesellan med en slev. Lussebullar LCHF. Pensla dem med uppvispat ägg. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Pensla dem med ägg. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet medlussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
Börja med att vispa äggen fluffiga. Fyll på med en msk smet till och toppa med lite blåbär på toppen. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Fyll formen med 1 msk av smeten, lägg på en tsk frusna blåbär
11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Pensla bullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Jag brukar göra några med mandel och apelsin och resten mer traditionellt. Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl
Att baka lussebullarmed créme fraiche. Lussebullar BULLAR. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Jag blandade kokosgrädden med hallon som jag hade i frysen. Jag krossade bären med en gaffel, så det fanns lite bitar kvar, vilket jag uppskattar i en vanlig yoghurt
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Forma bullarna som ni vill, jag började med att göra vanliga snurror fyllda med mandelmassa och fortsatte sedan med vanliga lussebullar utan mandelmassfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.