40 kronor
för 0,5 gram ,vilket innebar att bara saffranet i lussekatterna då gick på 80 kronor , ja men inte hoppade jag över lussekatterna förra året för det :-). Brukar liksom många andra använda Kesella i degen då jag tycker de blir saftigare då. Och russin gillar jag inte :-) så därför brukar jag ha pärlsocker på mina och det blir så gott då :-)
Nu ska du få mitt absolut bästa recept på Lussekatter. Saffransbullar med mandelmassa och lussekatter. Dessa misslyckas jag ALDRIG med och de blir verkligen sååå saftiga och fluffiga
Här har det julbakats hela helgen och ett av bakverken är lussekatter. Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Jag längtar så mycket att jag precis bakat lussekatter. Här får du mitt bästa recept på lussekatter. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i bitar och forma till lussekatter
Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
När man googlar på recept på lussekatter så får man upp hur många som helst. Recept Lussekatter. Ta upp degen på sparsamt mjölat bakbord och knåda lätt och baka ut till lussekatter
Har bakat lussekatter i alla fall, både lchf och glutenfria. Lchf Lussekatter. Glutenfria lussekatter. Tag upp degen och dela den till 12 lika stora bitar, forma till lussekatter
Igår när jag inte hade några större planer passade jag på att baka lussekatter. Det viktigaste är att inte ta för mycket mjöl för lussekatter har en tendens att bli torra fort
Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.