Lussekatter och kanel- & mandelmassfyllda saffransbullar
camillak.com
camillak.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 lussekatter och 48 saffransbullar
  •  
  • Degen
  • 1 l mjölk
  • 2 pkt jäst
  • 4 påsar saffran
  • 3 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl socker
  • 2 ägg ca 30 dl vetemjöl (ta i lite i taget..degen får inte bli för hård)
  •  
  • Fyllning till saffransbullarna (på hälften av degen)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl råsocker
  • Vispas till en smidig kräm.
  •  
  • Pensling och garnering
  • 2 ägg + 2 msk mjölk till pensling
  • Russin till lussekatterna.
  • Pärlsocker till bullarna.
  • Degen jäses 40 minuter i bunken, baka ut och jäs ytterligare 40 minuter på plåten.
  • Pensla med uppvispat ägg blandat med en aning mjölk.
  • Gräddas i 225-250 grader 5-10 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.