Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
8 3 1/2 kg lutfisk 1 1/2 msk salt Vit sås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 1/2 tsk salt 2 krm mald vitpeppar Senapssås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm mald vitpeppar 2 msk fransk senap 1/2 msk Brun Farin Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta upp den med en hålslev. Smaka av med senap, salt och svartpeppar. 1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. 5 kg lutfisk
Låt stå i kylskåp med plastfolie över i två dygn. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Fyll på med vatten så det nästan täcker. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.