1 peccorino,
riven1. Koka upp 2 liter vatten med 2 matskedar ättikssprit och 1 tesked salt. Ta av kastrullen från värmen så att vattnet endast sjuder.2. Sväng runt lite ättikssprit i en kopp så att det inte fastnar. Knäck sedan ett ägg i koppen.3. Stjälp ner ägget i kastrullen och låt sjuda i cirka 3 minuter. Skaka lite på kastrullen under tiden så att ägget inte fastnar i botten. 4. Ta därefter upp ägget med en hålslev och lägg upp på flat tallrik. Du kan pochera ca 2 ägg åt gången beroende på hur stor kastrull du har. 5. Riv eller skär svampen i bitar och stek den gyllenbrun i rikligt med smör och strimlad salvia.6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 7. Rosta eller stek brödet gyllenbrunt i smör.8. Bred ricotta på mackan, toppa med svamp och ett pocherat ägg per macka.9. Riv rikligt med peccorino över och servera genast, gärna med lite grönsallad.
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor medpocheradeägg, spenat, lax och hollandaisesås. Ta ut bröden, lägg på spenaten, laxen, de pocheradeäggenoch ringla över hollandaisesåsen och garnera med dill
Lägg färsen i en bunke och tillsätt salt, peppar, timjan, svamp- och lökblandningen samt ägg. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara i pannan medan du gör coleslaw och tillbehör
Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Jag serverade äggen tillsammans med knaperstekt bacon och en hel massa annat som ni hittar här. Bästa – och enklaste – sättet, att servera ägg på en brunch är, i mitt tycke, bakade ägg i en stor form
Lägg färsen i en bunke och tillsätt salt, peppar, timjan, svamp- och lökblandningen samt ägg. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara i pannan medan du gör coleslaw och tillbehör
Där välmelerade T-benstekar grillats till perfektion och därefter toppats med hummer och störrom. Börja sedan upplägningen med att försiktigt slå äggen mot en skarp kant
Ta upp äggen försiktigt med hålslev ochlägg i iskallt vatten eller på hushållspapper. Så snart första ägget gått i så är det bara att fortsätta med resterande tre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.