Att de görs i portionsformar är också ett plus då man får en lagom mängd och de är enkla att variera genom att ha bär, smaksatt grädde, vaniljglass eller vad man själv är sugen på till
1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer
Förra veckan var vi påskidsemester i Ramundberget (Härjedalen), och fick rejält med snö och inte så kallt som vi befarat, så det blev en riktigt härlig vecka
Och varför inte göra chips på dem också. Det vattnas i munnen bara man tänker på det… Läs också. Lägg jordärtskockorna i kastrullen, fyll på med vatten så det täcker,låt koka tills de är mjuka
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 1. Smaksätt crème fraiche med gräslök, citronskal, salt och peppar. Varva ost, crème fraîche, tranbär och nötter i små cocottformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.