Som vanligt när det handlar om långlagad karré, så är det inte fråga om något finlir. Jag har funderat en tid på att smaksätta den kära köttbiten med lite sötare smaker
Jag börjar med det här inlägget med bild på den färdiga rätten och ett recept på såsen som jag hade till, sen ett inlägg på fläskkarrén och ett på grönsakerna
Sötman från grönsakerna passade utmärkt med det smakrika köttet, såsen och örterna. Innan jag gick och la mig stoppade jag en fläskkarré i gryta tillsammans med 2 dl vatten, 1 dl vin, 3 msk soja, en grovt hackad gul lök ,tre morötter, två vitlöksklyftor och provencalska örter
Långlagadfläskkarrémed kinesisk inspiration. Nu tog jag ett säkert kort - långlagadfläskkarré. Lägg fläskkarrén i CrockPot eller en gryta lämplig för tillagning i ugn (jag rekommenderar emaljerad gjutjärnsgryta)
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Häll upp med vatten så det knappt täcker. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.