Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. Servera till grillat lammkött. I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott
Det var då jag bestämde mig för att köpa en crockpot och trots att jag bara skrivit lite om den på bloggen så har mamma följt med trenden och köpt en hon också, och min bästa tjejkompis har verkligen tagit pulled pork till sitt hjärta
Lammet fick samsas i grytan med bland andra sina goda vänner rödvinet, vitlöken och rosmarinen. I fredags fick jag tag på en fantastisk bit lammrygg hos Sandströms, och i söndags var det äntligen dags att tillaga den
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Knid in lammetmed hackad timjan och vitlök, salta och peppra. Lamm, kotteletter, lammbitar, file. Halvera tomaterna och lägg dom på ett bakplåtspapper med snittytan uppåt
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.