Ur mästerkocken Gabriel Jonssons kokbok. gräddsås och rårörda lingon till middag igår. Och gräddsåsen. Viltköttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Fortsätter på temat tänk grönt och addera sedan fisk, fågel eller kött. För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken
Jag, min sambo och bonusdottern ska dit en vecka över höstlovet för att besöka min svåger som jobbar där i några månader – och självklart för att äta en jävla massa gott vegokäk
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.