Det ska bli så starkt att sylten gör skäl för namnet Vuxenlingon. Låt sylten svalna och packa den i mindre lådor för infrysning sylten klarar sig inte över +6°C, utan jäser
Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor. Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur
I fredags var det min tur att bestämma glass-smak, och då tyckte jag att det var dags för choklad. Ungefär där låg min ambitionsnivå, så förväntningarna var ju rätt höga, om man säger
Jag bjöd på en chokladcréme i går kväll, eller kanske snarare en chokladpudding förvuxna. Jag var lite rädd för att smaksätta chokladcrémen, för jag ville att såväl cognac- som kaffesmakerna bara skulle skymta i bakgrunden i chokladsmaken
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.