Jag gör dessa inlägg med rätter som har få smartpoints och har dom till hands när jag ska ut på middag eller blir bjuden på middag, för då brukar man oftast inte veta vad man kommer att äta eller hur många points som kommer att gå åt
Och för att kunna hålla sin dagliga budget, så kommer här tips på måltider som endast kostar 3 WW Flex Smartpoints per portion. Klicka HÄR om du vill se 7 måltider för endast 1 smartpoints. Klicka HÄR om du vill se 7 måltider för endast 2 smartpoints. 1) Kyckling i dragonsås med purjolök. 5) Sötsur citron- och honungskyckling
Mina tidigare inlägg om måltider med få smartpoints har varit otroligt populära. Bra måltider att ha till lunch eller när man vill ha en billigare (billigare i smartpoints) middag
När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
Jag har insett att vi måste börja tömma ur frysen på riktigt nu. Nu har jag tänkt mig att åtminstone plocka något ur frysen två dagar i veckan (och försöka hålla mig från att fylla på)
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Gröpa ur, röra fyllning och lägg i dom får ni själv göra, men det ska ni nog klara av. Fyllda tomater20 små tomater (välj inte cocktailtomater, de är för små)1 dl crème fraiche1 tsk olivolja½ dl finhackade provensalska kryddor (finns i frysdiskarna)1 vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostSkär av toppen på tomaterna och gröp ur dom
1. Dela granatäpplet i mitten. 2. Vänd granatäpplet så du har köttet mot handflatan. 3. Banka med en stor sked eller skaftet på en kniv så kärnorna töms från äpplet
Etiopisk mat äts med händerna med hjälp av ett mjukt, poröst, surdegsbröd som kallas Injera. Injera görs i Etiopien av teff - ett uråldrigt, näringsrikt och glutenfritt sädesslag som bara växer på Afrikas horn
Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Champinjonsoppa700 gram champinjoner, finskurna1 st gul lök , finskurensmör8 st potatisar, skalade och tärnade1 liter vatten2 st svampbuljongtärningar5 dl matlagningsgräddesaltpepparTag fram en stor kastrull
Man är helt enkelt ur fokus. grönsaker, kött (vilt, nöt och fläsk), fågel, fisk, skaldjur, ägg, frukt, bär, svamp, nötter, frön och olika oljor, fina och rena råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.