Man fräser saffran och vitlök tillsammans och släpper lös aromerna, sedan kokar man riset tillsammans med hälften av vattnet som man ska ha och en burk passerade tomater
Det värsta jag vet är när jag inget har planerat och måste stå och rota i frysen efter någotsom först behöver tinas, eller att stå i affären och försöka komma på något ätbart och sedan vad jag ska ha för ingredienser till det
Egentligen är receptet tänkt för plättar och ett tips är att servera saffransplättar som en bufférätt på glögg-minglet, toppade med en klick jordgubbsgrädde
Idag blev det en variant som inte fick koka så länge, därav lite vätska (eftersom det inte kommer hinna koka bort) då jag kom hem från skolan kl 15 och ska springa iväg till jobbet klockan 18
Det är liksom vackert och lite äckligt på samma gång på något underligt sätt. Den kom till då jag behövde något att äta på jobbet och potatisen låg nära till hands
E-postSkriv utPinterestGillaGilla Laddar. Till 2-3 portioner grekisk sallad använde jag. 2 små gurkor från växthuset (½-1 vanlig köpt). 2 små gurkor från växthuset (½-1 vanlig köpt)
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Bulle och islatte satt som en smäck. Bara måndag jag vet, men som sagt, konstig dag idag. Vi hade nötfärs i frysen som köptes på extrapris förra veckan, så faktiskt en rätt billig rätt ändå
i ca 10-12 min. Älskar du Dumlekola. Då ska du definitivt baka dessa små läckerheter. Dessa Dumlekakor gjorde jag för ett tag sen till barnens förskolefröknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.