Halloj fredag och halloj på er alla läsare. Helgen i antågande och nästa vecka är det sportlov här nere hos oss, känns helt otroligt att det redan gått 7 veckor på det nya året, det var ju nyss nyårsafton
Så där ja, då satte vi Ystad på kartan igår, visst var det bra. Rätt låt vann och allt det där ni vet. ) Oavsett vad man tycker om Björn så måste vi faktiskt säga att det svängde om låten och att den satte sej ganska snabbt i trallminnet
1 kg makrill. Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Inkokt lax är vanligt förekommande, men jag inbillar mig att inkokt makrill inte är lika välkänt
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Visst är makrillarna fina, gröna och svarta precis som mitt favoritlag GAIS
Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Att grilla makrill är enkelt och gott. Och färskare makrill än så här går det nog inte att få, båten kom in klockan 11 och 11. Grillad makrill med färskpotatis och dillmajonnäs till 4 personer. 8 färska makrillar. 8 färska makrillar
4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Så var det åter dags att fira helg, kanske fira semester också för vissa av er. Här blir det middag på olika platser ikväll för oss, Håkan käkar på hemadressen medan Anki äter ute på restaurang med jobbkompisarna och chefen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.