Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, smält matfettet och låt det svalna. Rör samman ägg och socker, blanda mandeln och potatismjöl, rör ner blandningen i smeten och tillsätt matfett
Den här supergoda kycklinggryta hittade jag på Karins fina blogg. Lättlagad, krämig och jättesmarrig. 6-8 portioner 1 kg kycklingfile 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 hönsbuljongtärning 3 dl grädde 1 msk senap (jag brukar använda
”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.