Recept på nyttig müsli. Efter grekiska frukostar som mest består av socker i from av yoghurt med ett ton honung, vitt bröd och marmelad har jag denna vecka njutit av filmjölk och hemmagjord müsli
I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Färdigt på. Ta ut ditt knäckebröd och låt det svalna innan du bryter det i bitar. Färdigt på. Ta ut ditt knäckebröd och låt det svalna innan du bryter det i bitar
Det första jag gav mig på var en omgång knäckebröd, vilket vissade sig vara ett utmärkt val. När den fått stå över natten är det en betydligt större kompakt klump som väntar på en
Mm, eget knäckebröd är så gott o ett måste. Ställ ugnen på 225 grader. Kavla ut degarna på tre bakplåtspapper ( ca 2mm tunt ) med hjälp av fint rågmjöl
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Spreja eller pensla på lite vatten och strö på kryddor, t ex kummin, anis, sesamfrö eller flingsalt
Sååå gott att blanda ner i müsli eller strö på yoghurten. Det är pyttesmå frön (glutenfria) som går att koka gröt på, gryträtter, baka med och vet ni vad - man kan poppa dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.