Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaterna och färskosten upp sötman från morötterna
Njut med ett gott bröd. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Smaka av med salt och svartpeppar. Jag tycker att mixade morotssoppor ibland kan bli en aning för söta, men i den här soppan balanseras morotssötman upp perfekt av syrligheten från den pressade apelsinen och crème fraichen
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp
Hacka grönsakerna och fräs dem i lite olja. med mer vatten. och en bit bröd. Servera med en klick turkisk yoghurt eller crème fraiche, kanske några räkor eller lite stekt bacon på toppen
I med vatten, kokosmjölk och buljong. Fräs lök och vitlök i en kastrull. Mixa slät med mixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Har tänkt mig att soppan ska vara stärkande och inflammationsdämpande så att jag snabbare återhämtar mig från min axeloperation
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.