Blanda olivolja, honung, senap, saft och skal av citron och hackad timjan i en skål och gnid in kyckling med.
Lägg den i en ugnsform, stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme Ta upp kycklingen och sila ner skyn i kastrull, späd med matlagningsgrädde och koka ihop, mixa med en stavmixer.
Rostade rotfrukter & grönsaker
4 st
morötter
4 st
vårlökar
4 st
palsternackor
Sätt ugnen på 220 grader Dela rotfrukterna i stavar och lägg på en plåt med vårlöken, olivolja och flingsalt.
Rosta i ugnen i cirka 20 minuter Toppa med färsk timjan.
Serverades med en sallad med baby spenat, körsbärstomater och buffalamozarella.
___________________________________
1 whole
corn-fed chicken
1 bunch
thyme (chopped)
1
garlic (chopped)
1
lemon (juice and zest)
2 teaspoons
Dijon mustard
1 tablespoon
honey
1 tbsp
olive oil
Preheat oven to 175 °.
Rub the chicken all over with salt and pepper.
Mix the olive oil, honey, mustard, juice and zest of lemon and chopped thyme in a bowl and rub the chicken with.
Put it in a baking dish, roast in lower half of oven for about 1 hour.
Remove the chicken and strain the sky in saucepan, dilute with cream and concoct, mix with a hand blender.
Roasted root vegetables and vegetables
4 pieces
of carrots
4 pcs
of spring bulbs
4 pieces
parsnips
Preheat the oven to 220 degrees Share the root vegetables into sticks and place on a plate with spring onions, olive oil and sea salt.
Roast in the oven for about 20 minutes Garnish with fresh thyme.
Was served with a salad with baby spinach, cherry tomatoes and buffalamozarella.
Sen tycker jag också att det är underbart medrotfrukter denna tid på året eftersom det gynnar miljön så otroligt mycket att äta säsongsbaserat och dessutom är det ju billigt
Blandacitron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till en marinad. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Ös kycklingenlite då och då medmarinanden. Blandavin, soja, olja, ingefäraochfarini en skål. Medliteugnsrostaderotfrukteroch en underbart god fetaostsås blir rätten snäppet festligareoch passar därför lika bra en lördagskväll
• Smaksätt med oregano ochbasilika. • Servera med tacos skal, chips, bröd, sallad, rödlök, gurka, morot, gräddfil, riven ost stark sås eller någon annan gott till
Krydda med kryddorna ochblanda runt lite lätt. Något som hör sommaren till är ju helt klart färskpotatisochi vår familj så älskar vi att rosta dem iugnenmed färska örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.