10.5 dl
pumpakärnorSätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i en riktigt het stekpanna med skinnsidan nedåt. Ringla i lite olja och vänd kycklingen då skinnet blivit lätt knaprigt. Stek andra sidan till fin färg. Stek klart kycklingen i stekpannan, eller tillaga klart i en ugnssäker form i ugnen, till en innertemperatur på 67˚. Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.
I kväll blev det en pastagratängmed kyckling. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Strö över mjöl och späd med mjölk och grädde. Har bloggat om denna pastagratäng tidigare, men den är så god att jag lägger ut receptet igen, lite uppdaterat + nyare bilder
Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter 4 kycklingfiléer
Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök och ev vitlök. Idag bjuder jag på ett recept på en pastagratäng som jag helt enkelt svängde ihop av lite som fanns hemma för dagen
Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Servera med sallad. Gjorde en god pastagratäng häromdagen som jag tänkte tipsa om. Låt det koka ihop lite och smaka av med peppar ev salt och valfri örtkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.