Idag är jag hemma med sjukt barn och igår lovade jag att vi skulle äta sushi till lunch. Jag trodde då att jag skulle ha bil för att åka och hämta sushi, istället fick jag öppna kylskåpet och göra egen
Makirullar. Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Jag måste allt säga att det var en riktig hit och jag är så nöjd med mig själv att jag klarade det
En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi. Jag är en kött och potatistjej och har endast smakat sushi på en skitvidrig och otroligt otrevlig restaurang på Drottninggatan i Stockholm
Mina experiment med kokt quinoa fortsätter. Jag kokar alltid en stor sats quinoa i början av veckan, för att jag intalar mig att det är så bra att ha i kylen till snabba måltider
Det svåra med att ha en matblogg under det mörkare halvåret i Sverige är att det blir näst intill omöjligt att få till fina bilder om man inte fotar mitt på dagen
Här har vi bara gjort makirullar i snälla smakvarianter. I gårdagens makirullar fannns. Makirullar. Våra barn gillar att gå till risaffären och köpa sådana där Lille-risbollar och Grön-riserulle
Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
Vi bor ju i nära Liljeholmen nu och sushin där är riktigt god och fräsch och den här gången testade jag deras makirullar som de kallade för "Tiger roll" med räkor, krabba, avokade och gurka
Makirullar. Jag tycker mycket om sushi. Tycker mycket om japansk kultur överlag. Vegansk sushi är de facto minst hundra gånger så god som annan, eftersom rå fisk inte tilltalar mina smaklökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.