Till den inbakade fläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen
Till varmrätt blev det helstekt fläskytterfilè, rostade grönsaker och potatis samt gorgonzolasås. Gorgonzolasås 4 port1/2 liten gul lök1/2 buljongtärning + 1 dl vatten150 g gorgonzola (jag tog Galbanis Intenso)3 dl gräddesalt o pepparsmör Finhacka löken och fräs på den i en kastrull med smör, ha på lite salt på löken det gör att löken inte bränns. Gorgonzolasås 4 port
Låt sen röran puttra på spisen och börja med att panera fisken. Stek filéerna i gott om smör och lite olja, börja med att stek skinnsidan och var inte för snabb med att vända utan se till att hela fisken får fin färg och blir riktigt krispig
Koka portvin med buljongtärning. Rör ner crème fraiche och koka några minuter. Klicka ner gorgonzolaosten i småbitar och värm såsen så att osten smälter
Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten. Servera köttet med såsen och ris, klyftpotatis eller potatisgratäng
Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Jag dekorerade med två bitar stekt bacon och lite färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.