Grundrecept. Mixa ihop florsocker och mandelmjöl • Dela äggen och hällvitorna i en rostfri bunke eller glasskål • Tillsätt salt och vispamed elvisp till styva toppar • Fortsätt vispa på medelhastighetoch tillsätt samtidigt strösockret, en tesked i taget •Blandningen ska bli tjock, vit och blank • Tillsätt färgpastaeller färgpulver utspätt i pyttelite vatten och blanda ordentligttill en jämn färg • Vänd ner florsocker- och mandelblandningeni smeten och rör den jämn och fin • Fyll en spritspåse ochspritsa ut jämnstora rundlar, cirka 5 cm i diameter, på tvåplåtar med bakplåtspapper • Låt kakorna vila i 60 minuter •Sätt ugnen på 160° • Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter •Låt svalna på plåten
Mal mandeln i mandelkvarn. Vispa äggvitan och strösockret hårt. Vispa i 185 g florsocker mot slutet. Vänd sedan ner den maldamandeln, resten av florsockret och eventuell karamellfärg och vispa tills smeten blir glansig
Sist jag gjorde makroner så provade jag ett nytt recept då gick det inte alls bra. Inte på något sätt. De sprack, blev ganska torra och reste sig inte alls så fint som de ska
Det här är en väldigt god kombination av smaker tycker jag. Dessa makroner var lätta att lyckas med. Jag hade tyvärr ingen rund tyll så det blev inte så fina kakor men goda var de i alla fall
Sätt ugnen på 150 grader. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke. Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand
Ingredienser. 62 g mandelmjöl. 112 g florsocker. 2 st normalstora äggvitor. 2 msk strösocker. Det var riktigt länge sen jag gjorde några makarons, det är så jobbigt
Första försöket med macroner och det blev faktiskt ganska lyckat. Dock är smaken av Baileys alldeles för skarp för mig (gillar inte alkoholhaltiga drycker nått särskilt, förutom öl - kan man ha det som smaksättning
Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.