5-8 torkade
arbol chiles (jag har ingen svensk översättning och jag hade inte ens just den chilefrukten så jag tog en skvätt cayennepeppar istället som fungerar bra som ersättare)
2
citrongrässtälkar
vegetabilisk olja (att fräsa i)
500 g
kyklingbröstfilé, skuren i kuber
1 tsk
räkpasta (brukar finnas i asiatiska specialbutiker)
3 schalottenlökar,
tunt skivade
1 burk
(ca 400g) kokosmjölk
900 ml
kycklingbuljong
2 tsk
socker
3 tsk
salt
1 kanelstång
1 burk böngroddar
200 g
breda risnudlar
1 näve
färsk, lätt hackad koriander
1 näve
färsk lätt hackad mynta (vilket jag inte hade men det fanns med i originalreceptet)
Tillsätt currypastan och mosa ut den med en slev. Skär kycklingen i tunna skivor. 2 Kycklingfiléer (ca 300 g). Lägg i kycklingbitarna och låt soppan koka i 5-7 minuter. 2 Kycklingfiléer (ca 300 g)
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.