I lördags blev det oxfilé med den här salladen och jalapeno poppers. 1 avocadotomater, gärna i olika färgerett gäng mozzarellabollarcitronsaftolivoljafärska, hackade örter, gärna basilikasalt och pepparBlanda ihop allt utom avocadon och låt stå i rumstemperatur en timme
Lägg till sist på rödbets- och chevréknyterna. Kombinationen rödbetor och chevéost är oslagbar och när vi grillade så gjorde jag knyten med rödbetor och chevéost i
Jag experimenterar ofta och det är sällan jag gör om samma recept fler än ett par-tre gånger. Men vissa kombinationer står sig i längden och jag gör samma recept om och om igen
Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Låt den ligga och dra 10 min i saften av en halv citron, lite salt och lite svartpeppar. Blanda ner i rödlöksröran och tillsätt 2 msk finhackad slätbladig persilja och 2 msk finhackad koriander
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Löken och jordnötssmöret var ingredienser jag improviserade fram med gott slutresultat
Rödbets – och vaniljsmoothie – perfekt innan träning. Lingon har en antiinflammatorisk verkan på dina slemhinnor, är rika på kostfibrer, vitaminer och mineraler
Ett trevligt tillbehör till kvällens middag blev en fräsch och god tomatsallad. För att maximera hälsoeffekterna av lykopenet bör tomaten upphettas och gärna ätas i samband med fettrik mat då det är fettlösligt
Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Tomatsallad. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra
Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt Sparris och Citronsmör. För det mesta används både mjöl och ströbröd i tjocka lager, för att få till en frasig fisk
Ingredienser Tomatsallad med jordgubbar och basilika För 4 personer Tillagningstid. Ingredienser Tomatsallad med jordgubbar och basilika För 4 personer Tillagningstid
Lägg fetaosten på toppen, avsluta med dillkronorna och vinet. 1salt och svartpepparFinhacka lök och vitlök, dela ner tomaterna i grova bitar och placera mitt på ett bakplåtspapper, salta och peppra. Vik ihop till ett litet tätt paket och baka i ugnen på 175 grader i 15 minuter
Tomatsalladen görs parallellt med att köttfärssåsen puttrar och pastan kokar. Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.