Idag var det dags att ta fram min äldsta kokbok. Den som jag fick av min mamma en gång i tiden. Det är en lite köksalmanacka från 1989 och jag hade flyttat hemifrån året innan
En väsentlig ingrediens i, eller snarare PÅ grytan, är citronpeppar, en krydda som jag nästan inte använder till något annat utom just mammas sjömansgryta, där den är ett måste
Vi har bara njutit av vädret och ätit god med goda vänner denna helg. Morotskaka smakar bäst dagen efter den gjort, då morötterna har fått safta in sig rejält i kakan
Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga har varit försvunnet. 2 ananasringar (färsk är godast, men konserverad fungerar också). 2 ananasringar (färsk är godast, men konserverad fungerar också)
Mammas vinbärskaka. Denna supergoda vinbärskaka har min mor alltid bakat i en riktig gjutjärnsstekpanna och därför gör även jag det och inbillar mig att bara det bidrar mycket till att den blir så fantastisk god
Morotskaka med frosting. Har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna, men har ju som sagt fyllt år så har varken haft tid eller lust att sitta vid datorn, men nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.