Fredagen kom och jag kom hem efter jobbet och hade absolut inte handlat något, då plånboken nästan ekar just nu efter en massa utlägg på skadad katt, bil etc
Häll av pastan när den är klar, på med såsen och korv/bacon samt toppa med riven ost. Igår var mitt kylskåp ett tomt gapande hål och likaså var min mage, men någonting har man ju ändå alltid hemma så efter lite rotande bestämde jag mig för att det fick bli en enkel pasta
Då och då måste manrensa i frysen, speciellt om den är så pass liten som min. Jag värmde 1 liter grönsaksbuljong, lade i alla frysta grönsaker, några vitlökssträngar, örterna, samt lite salt och peppar. 1 liter grönsaksbuljong, lade i alla frysta grönsaker, några vitlökssträngar, örterna, samt lite salt och peppar
sandt. Då får man helt enkelt ta att det är tomt ibland i väntan på leveransen. Tanken är att det ska vara ekologiskt, hälsosamt och alltid fritt från gluten, mjölk och onödiga tillsatser
Hittade köttfärs och haricot verts i frysen, tacokrydda i skafferiet (LCHF-klubbens tacokrydda som är uuurgod och dessutom inte innehåller socker eller jäst), krossade tomater, vispgrädde och ruccola fanns i kylen
Blanda smör och kaksmulor med kakaon till en krämig massa. Det ledde i alla fall till något riktigt smaskigt, för vad gör man med ett platt, tråkigt sockerkaksbotten
det blev lite Kajsa Varg över det hela det blev liksom som det blev av det som fanns hemma. Svängde ihop en marinad till fläskytterfilén, bulgursallad och till det en enkel tsatsiki
Ta upp korven och stek sedan grönsakerna. Men äta ska men ju ändå och då brukar det bli en riktig "tager-vad-man-haver-mat", alltså ett hopkok på vadman hittar i kylen
I kylen hittade jag ett halvt vitkålshuvud, två röda lökar och ett paket med fyra ägg, i grönsakslandet kunde jag skörda lite mangold, i frysen fanns gröna ärtor och ur skafferiet kunde jag ta fram parboiled ris
salt, svartpeppar. Men då får man vara lite kreativ och hitta på något med det man har. Pressa över vitlöken, lägg i ett par smörklickar och krydda med salt, svartpeppar och lite chilipulver
Låt det puttra tills allt är varmt, smaka av med salt och peppar. Så till dagens middag, pasta med "mantagervadman haver" kycklingsås, lite som kylskåpsrensning
Nu blev det som sagt inte så, och därför passade det bra att jag lagade något annat. Om allt skulle varit som vanligt så skulle mannen stekt pannkakor till middag, då det var han som skulle hämtat dem och jag skulle jobba till sent
Som grädde på moset kan man ha lite riven parmesan vilket jag tänkte men inte orkade. Vi hade turen att hitta trattisar så jag frös in det mesta men sparade en del i kylskåpet efter att jag förvällt dem
Samtidigt finns det ett stort behov för alla som är diabetiker eller som helt enkelt vill njuta av någon kaka men som vill försöka leva sundare och minska på sockerintaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.