Toppa plommonenmed mascarponen. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Smaksätt mascarpone med vaniljsocker och jag tycker det blir gott även med lite kardemumma
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Fördela dem i koppar eller glas och toppa med kvarg. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min. 8 st plommon
Ikväll är det äntligen finaldags i ESC – och jag hejar på Australien. Jag skulle gärna fixa någon god dessert till kvällen, något riktigt maffigt så man inte somnar under de tråkigare numren
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass. 1 liter skivade plommon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.